V Bankariumu iščemo novega kustosa

Zavod NLB Kulturna dediščina poleg upravljanja Bankariuma, Muzeja bančništva Slovenije in NLB Umetniške zbirke snuje nove kulturne projekte, zato razpisuje prosto delovno mesto muzejskega kustosa. Če ste pripravljeni nenehno širiti svoje znanje in iščete izzive na vašem strokovnem področju, preglejte razpis in se prijavite! Vaše prijave sprejemamo do 31. avgusta 2022.

 

Več informacij o razpisu

Svetovni teden denarja v Bankariumu

Bankarium je tudi središče finančnega izobraževanja, zato se z veseljem pridružuje tudi Svetovnemu tednu denarja (Global Money Week) – letni globalni kampanji za ozaveščanje pomembnosti finančnega znanja pri mladih. Pomembno je, da ti postopoma, že od malih nog, pridobivajo znanje, veščine, stališča in vedenja, ki so potrebni za sprejemanje zdravih finančnih odločitev. Teden bo potekal od 21. do 27. marca 2022.

Dogajanju se bo pridružil tudi Bankarium. V njem bodo usposobljeni vodniki od torka do petka ob 10. in 13. uri izvedli brezplačni program Prvi finančni koraki, namenjen šolam. Program bo trajal dve šolski uri, potrebna pa je predhodna najava na bankarium@nlb.si. Za en termin se lahko prijavi največ 30 udeležencev. 

Poskrbeli pa bomo tudi za odrasle. Vsem, ki boste v tem tednu kupili vstopnico za ogled Bankariuma, bomo ponudili tudi brezplačno delavnico Finančni labirint, ki bo potekala v Bankariumu vsak dan ob 16. uri. Potrebna je predhodna najava na bankarium@nlb.si. Za en termin se lahko prijavi največ 20 udeležencev. 

Vabljeni v Bankarium!